Arbetsdag I - grovstädning


Idag stod det grovstädning på schemat.
Löv, grenar och allsköns skräp rafsas ut från rabatterna och läggs i stora limpor överallt. Fram kommer små knoppar, sorkhål och ett och annat glömt verktyg. När rabatterna sen är grovrensade är det dags att rulla runt med skottkärran och samla upp högarna. Gula rabatten före grovstädningen .....

...och efter.
Belöning I:  en mängd neongröngula lökblad som förhoppningsvis snart visar upp en och annan blomma, blåsippans knoppar som är redo att slå ut samt den första primadonnan: irisen Katherine Hodgkin - en dam som vet hur och när man gör entré.Belöning II: värkande muskler och blåsor i händerna efter att ha rullat 18 fulla skottkärror i uppförsbacke... samt en enorm löv/skräphög bakom komposten. Dessutom har jag glädjen att veta att förra årets enorma hög nu ligger längst ner i bingarna och väntar på att jag ska fylla skottkärran och rulla ut det som nu kallas jord. Tack och lov blir det nedförsbacke!Belöning III: massor av förbrukade kalorier och en svagt rosa ansiktsfärg.

Kommentarer

 1. Härligt!
  Man mår bra av att ha varit ute en heldag, trots muskelvärk. Och jag tror du glömde det bästa av allt - massor av frisk luft till lungor och hjärna!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 2. Det är en härlig känsla efter att ha gjort så mycket hårt jobb och det blir så fint. Känner mig sugen att gå ut och röja jag också, får bara vänta på att snön smälter bort helt först.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Det är underbart med de direkta belöningarna man får så här års i trädgården. Det är så mycket som har legat och grott och myst där under lövtäckena. Och visst är det skönt att känna i kroppen att man gjort en insats för våren?

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Det är härligt när man haft en trädgårdsdag, man blir så där belåtet trött :) Själv har jag varit ute två eftermiddagar/kväll och känner mig mycket piggare än om jag skulle landat i soffan tidigt. Har precis smörjt in händerna med vitt vaselin, så de blir ok tills i morgon.
  Ha en fortsatt skön trädgårdsvecka :)

  SvaraRadera
 5. underbart!här har det också räfsats och klippts idag!

  SvaraRadera
 6. Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

  Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

  Föranmälan ska göras tillvitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på www.levvackert.se Kram Petra www.romantiskahem.blogspot.com och Ingela Broling www.inspirationivitt.blogspot.com

  SvaraRadera
 7. Det verkar som om du har fått lön för mödan, på flera olika vis! :-)
  Här får det dröja ett litet tag innan förrän räfsan åker fram. Men snart så!

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt vårjobb! Lätt att rensa dom enstaka ogräsen. Och även om det ser lite kalt ut när man klippt ner perennerna så ser det ju prydligt ut!
  Jag brukar placera barnen ovanpå komposten, och beordra dom att hoppa :-) Något sjunker det så att man kan få på lite till.
  Men jag har inte kommit så långt så att jag har samlat ihop dom där högarna och hoppbeordrat barnen än...

  SvaraRadera
 9. Trevligt jobb... att städa och fixa i rabatterna efter vintern är så roligt! Och fint blev det.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Det låter som en win-win-win-situation.
  Bästa sortens kroppsvärk! =)
  Själv försöker jag tåla mig, och i natt var det kallt igen,
  så det är nog rätt tänkt, även om det är svårt.
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 11. Härligt när slitgörat medför så många belöningar:)

  Ha en finfin onsdag,
  Rebecca

  SvaraRadera
 12. Det blev så fint!
  Det är verkligen härligt när man får städa bort vinterskräpet!

  SvaraRadera
 13. Det låter som du har haft den allra bästa av dagar. :) Och så fint det blir. Tacksamt när det man får sådant resultat direkt.
  Kram, kram!

  SvaraRadera
 14. Ganska bra belöningar, de där tre, efter ditt slit. Det känns så otroligt härligt med vårstädning i trädgården nu.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick